Wildfire

Sluiten

Wildfire

Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Wildfire
Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA

Deze zomer bespeelt Orkater het Amsterdamse Bostheater! Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie met een losgeslagen muzikale trip over ons verlangen naar samenzijn en het onvermogen dat te bestendigen. Wildfire is een muzikaal en visueel zomeravondspektakel voor volwassenen geïnspireerd op Maurice Sendaks iconische prentenboek Where the wild things are.

Locatie Amsterdamse Bostheater
Duur 110 minuten
Genre muziektheater
Taal Nederlands

Voorstelling met blindentolk:
8 september

English subtitles:
Thursday July 13 & 20
Thursday August 24 & 31
Thursday September 7

Deze voorstelling bevat heftige licht/stroboscopische effecten. Dit kan een aanval uitlokken bij bezoekers met epilepsie.

Wildfire

Benni voelt zich alleen. Ze mist haar vader en maakt zich zorgen om de wereld. Er is ruzie, de zon zal uit elkaar spatten en ondertussen raast alles en iedereen maar door. Die druk is ondragelijk groot. Ze neemt haar toevlucht tot een wereld waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Een vrijplaats van de grote gevoelens. Daar waar de wildernis is.-|-Wildfire belooft anarchistisch totaaltheater met meer muziek dan woorden. Over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding. Hoe treden we een onzekere toekomst tegemoet zonder elkaar kwijt te raken?

Regisseur Belle van Heerikhuizen

Het Amsterdamse bos is de uitgelezen plek om met elkaar onze eenzaamheid te bezweren.

Over de makers

De rol van Benni wordt vertolkt door ‘Ntianu Stuger (1998). Zij werd door de Volkskrant bestempeld als beeldbepalend talent van 2023. Belle van Heerikhuizen (1992) tekent voor de regie van Wildfire. Eerder maakte ze bij Orkater de succesvolle voorstellingen ILIAS en De meester en Margarita (geselecteerd voor het Theaterfestival 2022) als onderdeel van Orkatercollectief KONVOOI. Het script is van de jonge, gelauwerde schrijver Nina Polak (1986), zij schreef o.a. de romans Buitenleven en We zullen niet te pletter slaan.

De muzikale composities zijn van jazzdrummer, componist en producer Jimmi Hueting. Hij is onderdeel van Nieuwkomerscollectief UMA, dat in 2022 hun debuutvoorstelling Oroonoko maakte. Als frontman en oprichter van de band Jo Goes Hunting bracht hij twee albums uit die je volgens de Volkskrant onmogelijk zonder grote grijns kunt beluisteren. MAISON the FAUX, in 2022 winnaar van het prestigieuze Modestipendium van het Cultuurfonds, ontwerpt de kostuums. Het decorontwerp van Ruben Wijnstok benadrukt de wildernis van het bos.

Vanaf seizoen 24|25 treedt ‘Ntianu toe tot het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam. Tot die tijd is ‘Ntianu vaste gastactrice. In seizoen 23|24 speelt ze de première van Oer en andere tijden (regie Guy Cassiers).

DE WILDFIRE-PODCAST

Podcast-host Sagid Carter spreekt tijdens de repetities van Wildfire met regisseur Belle van Heerikhuizen en schrijver Nina Polak over hun inspiratiebronnen voor de voorstelling, over eenzaamheid onder jongeren en de bijzondere muziek van Jimmi Hueting en de kostuums van MAISON the FAUX.

De podcast is nu te beluisteren via de volgende platformen (klik op het platform, de podcast opent in een nieuwe pagina):

Spotify
Apple Podcasts
Soundcloud

Credits

concept en regie Belle van Heerikhuizen tekst Nina Polak compositie Jimmi Hueting scenografie Ruben Wijnstok kostuum MAISON the FAUX dramaturgie Casper Vandeputte spel en muziek ‘Ntianu Stuger, Jonathan Eduardo Brito, Jip van den Dool, Denzel Goudmijn, Jacob de Groot, Sophie Höppener, Carmen van Mulier, Bart Sietsema en Jasper Stoop regie-assistentie Goosje Leeuwenstein lichtontwerp Stefan Dijkman geluidsontwerp Bram Anneveldt techniek Steven Raapis Dingman (1e man), Guido van den Hof (licht), Floris Vermist, Jurre Pöpping (stage) special effects Thierry van Raay, Lieven Slabbinck kleder Nathalie Alink, Sanne Kamp met dank aan Henno van Bergeijk

Meer theater

Language NP Language no problem Studiedag Theatervormgeving ITA Academy Perspectief Studiedag Theatervormgeving
Sluiten Studiedag Theatervormgeving ITA Academy
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) biedt trainingen aan voor docenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied en zichzelf willen inspireren door middel van onderzoek en interactie met andere docenten.
Language NP Language no problem Huis van Troje Toneelschuur Producties / Mateusz Staniak / Internationaal Theater Amsterdam Theater Huis van Troje
Sluiten Huis van Troje Toneelschuur Producties / Mateusz Staniak / Internationaal Theater Amsterdam
De Trojaanse oorlog is een mythe, maar de val van Troje is een feit. Maar waar beginnen de verhalen en houden de feiten op met bestaan?
Language NP Language no problem Wildfire Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Wildfire
Sluiten Wildfire Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie .
Language NP Language no problem 6 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt  'Carpe Diem'in ITA toneelbeeld ITA Academy / MLA Theater 6 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Carpe Diem'in ITA toneelbeeld
Sluiten 6 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Carpe Diem'in ITA toneelbeeld ITA Academy / MLA
6 VWO drama van het Montessori Lyceum Amsterdam speelt Carpe Diem in het ITA Toneelbeeld van Judas.
Language NP Language no problem 5 HAVO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Op zoek naar...' ITA Academy / MLA Theater 5 HAVO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Op zoek naar...'
Sluiten 5 HAVO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Op zoek naar...' ITA Academy / MLA
5 HAVO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'Op zoek naar...' in het ITA Toneelbeeld van Judas.
Language NP Language no problem 5 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'De bunker'in ITA Toneelbeeld ITA Academy / MLA Theater 5 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'De bunker'in ITA Toneelbeeld
Sluiten 5 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'De bunker'in ITA Toneelbeeld ITA Academy / MLA
5 VWO drama Montessori Lyceum Amsterdam speelt 'De bunker' in het ITA Toneelbeeld van Judas.
Language NP Language no problem 6 VWO drama Montessori Lyceum speelt  'De tegenbeweging' ITA Academy / MLA Theater 6 VWO drama Montessori Lyceum speelt 'De tegenbeweging'
Sluiten 6 VWO drama Montessori Lyceum speelt 'De tegenbeweging' ITA Academy / MLA
6 VWO drama Montessori Lyceum speelt 'De tegenbeweging' in het ITA Toneelbeeld van Judas.
Language NP Language no problem Mijn lieve gunsteling
ITA Ensemble Theater Mijn lieve gunsteling
Sluiten Mijn lieve gunsteling ITA Ensemble / Ivo van Hove
Ivo van Hove bewerkte als eerste regisseur deze hartverscheurende en tegelijk angstaanjagende roman voor het toneel.
Language NP Language no problem Artist Talk: Wunderbaum ITA Academy Perspectief Artist Talk: Wunderbaum
Sluiten Artist Talk: Wunderbaum ITA Academy
Een blik achter de schermen en gesprekken met de makers maken het voorstellingsbezoek nog interessanter. Daarom organiseert ITA Academy ook dit seizoen een reeks Artist Talks: verdiepende gesprekken met inspirerende makers over hun werk en werkwijze, drijfveren, inspiratiebronnen en fascinaties.
Language NP Language no problem Prima Facie ITA Ensemble Theater Prima Facie
Sluiten Prima Facie ITA Ensemble / Eline Arbo
Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. De snoeiharde monoloog die furore maakte op West End en Broadway is nu voor het eerst in het Nederlands te zien.
Language NP Language no problem Medea
ITA Ensemble Theater Medea
Sluiten Medea ITA Ensemble / Simon Stone
In zijn versie van Medea mengt Simon Stone de tragedie van Euripides met het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw die in de jaren negentig haar kinderen ombrengt.
Language NP Language no problem judas ITA Ensemble Theater judas
Sluiten judas ITA Ensemble / Robert Icke
De naam Judas is bij veel van ons bekend. De verrader. Het scheldwoord. Een man die eeuw na eeuw voor zijn doortrapte lafheid is veroordeeld en tot op de dag van vandaag geen gratie verdient – of – is dat misschien een half verhaal?
Language NP Language no problem PACK THE MIC THE PACK / ITA Academy Perspectief PACK THE MIC
Sluiten PACK THE MIC THE PACK / ITA Academy
Lieve jongeren, we zouden jullie graag opnieuw willen uitnodigen in ITA voor een avond vol kunst. Zondag 14 januari kan jij weer komen kijken óf zelf je talent delen!
Language NP Language no problem ITA Live Encore: Kings of War ITA Ensemble Film ITA Live Encore: Kings of War
Sluiten ITA Live Encore: Kings of War ITA Ensemble
In Kings of war voegt Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap.
Language NP Language no problem Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy Theater Hamlet - In the Folds of Time
Sluiten Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem (B)randprogramma: Moderne Mythen ITA Academy Perspectief (B)randprogramma: Moderne Mythen
Sluiten (B)randprogramma: Moderne Mythen ITA Academy
Het (b)randprogramma van Brandhaarden 2024 staat in het teken van Moderne Mythen.
Language NP Language no problem Rebetiko concert Lena Kitsopoulou & band Muziek Rebetiko concert
Sluiten Rebetiko concert Lena Kitsopoulou & band
Ontdek het geluid van Rebetiko, een muzikaal genre dat zijn oorsprong vindt in de steden en havens van Griekenland, dat de levens van vluchtelingen weerspiegelt en evolueert van vooroorlogse verhalen over criminaliteit naar naoorlogse thema's over liefde en sociale verschijnselen.
Language NP Language no problem Romáland Onassis Stegi / Anestis Azas & Prodromos Tsinikoris Theater Romáland
Sluiten Romáland Onassis Stegi / Anestis Azas & Prodromos Tsinikoris
Zorgeloze nomaden? Grote kunstenaars? Slachtoffers van sociale structuren of gevaarlijk en delinquent? Wat zijn Roma eigenlijk? En wat zijn ze niet? Anestis Azas en Prodromos Tsinikoris onderzoeken dit met een theaterproductie die zich op het grensvlak van documentaire en fictie bevindt.
Language NP Language no problem The House Onassis Stegi / Dimitris Karantzas Theater The House
Sluiten The House Onassis Stegi / Dimitris Karantzas
Dimitris Karantzas presenteert een parabelvoorstelling over geweld, verslaving aan beelden en de afschaffing van illusies. Of, met andere woorden, over een realiteit die je, hoezeer je dit ook probeert te vermijden, vroeg of laat inhaalt.
Language NP Language no problem Goodbye, Lindita National Theatre of Greece / Mario Banushi Theater Goodbye, Lindita
Sluiten Goodbye, Lindita National Theatre of Greece / Mario Banushi
Goodbye, Lindita is een poëtisch afscheid, een visuele meditatie over rouw. Een familie ervaart verdriet op een gedempte, woordeloze manier, bedwelmd door hun verlies, totdat een reeks griezelige gebeurtenissen de grenzen tussen hun wereld en die van de overleden Lindita lijkt op te schorten.
Language NP Language no problem Constantinopoliad Onassis Foundation / Sister Sylvester / Nadah El Shazly Theater Constantinopoliad
Sluiten Constantinopoliad Onassis Foundation / Sister Sylvester / Nadah El Shazly
Als reactie op het archief van de dichter Constantine Cavafy, is Constantinopoliad geïnspireerd op de blanco en uitgescheurde pagina's in Constantinopoliad, een epos – het dagboek dat Konstantínos Kaváfis begon als tiener toen hij en zijn gezin Alexandrië moest ontvluchtten.
Language NP Language no problem AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Theater AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
Sluiten AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
Omstanders, naar Medea, is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers, De voorstelling is een samenwerking tussen AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam en wordt gespeeld door een uiteenlopende groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers in het toneelbeeld van ITA.
Language NP Language no problem Earthquake Onassis Stegi / Vasilis Vilaras Theater Earthquake
Sluiten Earthquake Onassis Stegi / Vasilis Vilaras
Non-binaire mensen, transfeminiteiten, dikke lichamen, immigrantenvrouwen en sekswerkers betreden het podium, gewoon omdat ze zijn wie ze zijn.
Language NP Language no problem Nekyia Onassis Stegi / Giannis Aggelakas & Christos Papadopoulos Muziektheater Nekyia
Sluiten Nekyia Onassis Stegi / Giannis Aggelakas & Christos Papadopoulos
Giannis Aggelakas, muzikant, dichter en belangrijkste grondlegger van de Griekse rockscene, werkt samen met gevestigde choreograaf Christos Papadopoulos aan Nekyia, een unieke kijk- en luisterervaring van de meest aangrijpende rapsodie van het Homerische epos.
Language NP Language no problem Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis HC Media Perspectief Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis
Sluiten Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis HC Media
Geen dag gaat voorbij of de talkshows en opiniepagina’s hebben het over polarisatie. Niemand wil het... maar wat als de ander toch echt verkeerde opvattingen heeft? Hoe kunnen we als individu en samenleving verbinding maken met andersdenkenden?
Language NP Language no problem Masterclass Wende MusicalMakers Perspectief Masterclass Wende
Sluiten Masterclass Wende MusicalMakers
Unieke masterclass over songwriting met Wende Snijders.
Language NP Language no problem IDFA: Breaking Social Fredrik Gertten Film IDFA: Breaking Social
Sluiten IDFA: Breaking Social Fredrik Gertten
Inventarisatie van de gevolgen van groeiende sociale ongelijkheid en corruptie, en de inspanningen van gewone mensen om radicale, positieve verandering te bewerkstelligen. Met Rutger Bregman (De meeste mensen deugen) als getuige-deskundige.
Language NP Language no problem IDFA: Let the Canary Sing Alison Ellwood Film IDFA: Let the Canary Sing
Sluiten IDFA: Let the Canary Sing Alison Ellwood
Energiek portret van de eigengereide Amerikaanse zangeres Cyndi Lauper. Onder haar kleurrijke en vrolijke uiterlijk schuilt een activistisch stemgeluid, dat ze laat horen met jaren 80-hits als ‘Girls Just Want to Have Fun’ en ‘True Colors’.
Language NP Language no problem IDFA: I Heard It Through the Grapevine Dick Fontaine Film IDFA: I Heard It Through the Grapevine
Sluiten IDFA: I Heard It Through the Grapevine Dick Fontaine
Verslag van James Baldwins reis door de Verenigde Staten, waarop de schrijver onderzoekt wat de burgerrechtenbeweging in twee decennia heeft opgeleverd. Zijn conclusie, en die van veel vroegere activisten, is dat er haast niets is veranderd.
Language NP Language no problem IDFA Awards IDFA Events & Awards IDFA Awards
Sluiten IDFA Awards IDFA
De langverwachte IDFA Awards Ceremony! Alleen op uitnodiging.
Language NP Language no problem IDFA: Joan Baez: IAm a Noise Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle Film IDFA: Joan Baez: IAm a Noise
Sluiten IDFA: Joan Baez: IAm a Noise Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle
De iconische zangeres Joan Baez blikt terug op haar zestigjarige carrière en privéleven. Unieke archiefbeelden tonen haar sociale betrokkenheid, maar Baez praat ook openhartig over haar schaduwkanten en het ongelukkige gezin waarin ze opgroeide.
Language NP Language no problem IDFA: Gerlach Aliona van der Horst, Luuk Bouwman Film IDFA: Gerlach
Sluiten IDFA: Gerlach Aliona van der Horst, Luuk Bouwman
Lyrisch en liefdevol portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers van Nederland. Als een baken van geduld en toewijding ploegt hij voort, seizoen op seizoen, terwijl de kapitalistische samenleving zich al brutaler opdringt.
Language NP Language no problem IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert Frank Scheffer Film IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert
Sluiten IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert Frank Scheffer
In een lyrische fusie van fragmenten uit Frank Scheffers film in wording over de Syrische klarinettist/componist Kinan Azmeh en liveoptredens van Azmeh en mezzosopraan Dima Orsho krijgt een nieuw verhaal over het huidige Syrië vorm.
Language NP Language no problem IDFA: Filmmaker Talk: Ada Solomon IDFA Perspectief IDFA: Filmmaker Talk: Ada Solomon
Sluiten IDFA: Filmmaker Talk: Ada Solomon IDFA
Een diepgaand gesprek met de legendarische Roemeense filmproducent Ada Solomon. Schrijfster Pamela Cohn gaat met Solomon in gesprek om de vrouw achter de meer dan 60 producties die op haar naam staan te ontdekken.
Language NP Language no problem Filmmaker Talk: Claire Simon IDFA Perspectief Filmmaker Talk: Claire Simon
Sluiten Filmmaker Talk: Claire Simon IDFA
Een diepgaand interview met de beroemde Franse filmmaker Claire Simon. Cultuurjournalist Ela Bittencourt duikt in Simons wereld om haar decennialange carrière te bespreken.
Language NP Language no problem IDFA: Filmmaker Talk: Maite Alberdi IDFA Perspectief IDFA: Filmmaker Talk: Maite Alberdi
Sluiten IDFA: Filmmaker Talk: Maite Alberdi IDFA
Een inspirerend gesprek van een uur met Maite Alberdi. Schrijfster Pamela Cohn spreekt met Alberdi over haar onstuitbare succes, waardoor ze geprezen wordt als een van de belangrijkste stemmen in de Latijns-Amerikaanse documentairewereld.
Language NP Language no problem Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht De Toneelmakerij Perspectief Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht
Sluiten Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht De Toneelmakerij
In deze workshop voor kinderen en hun ouders/verzorgers wordt een kleine gebeurtenis een groots verhaal. Wek deverhalenverteller in jezelf tot leven en doe mee, dan heb je nooit meer NIETS te vertellen.
Language NP Language no problem De Waarheidscommissie Action Zoo Humain Theater De Waarheidscommissie
Sluiten De Waarheidscommissie Action Zoo Humain
Is het een performance, een theatervoorstelling of toch een echte waarheidscommissie?
De termen doen er niet toe. Kom en oordeel zelf.
Language NP Language no problem De Groene Amsterdammer-dag IDFA Film De Groene Amsterdammer-dag
Sluiten De Groene Amsterdammer-dag IDFA
De redacteuren van De Groene Amsterdammer brengen bijzondere of urgente documentaires over politiek, maatschappij, geschiedenis en cultuur samen in één dagvullend programma.