From Here Now Far

Sluiten

From Here Now Far

Nederlands Dans Theater 1

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
From Here Now Far
Nederlands Dans Theater 1

From Here Now Far is een zoektocht naar kruisbestuivingen tussen dans, theater, kunst en leven waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd om zijn ideeën over dans- en danstheater op te rekken. NDT 1 brengt La Ruta (2022) van Gabriela Carrizo terug, evenals Jakie (2023) van Sharon Eyal & Gai Behar. Daarnaast creëert Simon McBurney in samenwerking met Crystal Pite een nieuwe creatie, onderdeel van de langere samenwerking met Complicité.

Duur nnb
Genre dans
Taal language no problem

In Gesprek vr 16 februari

From Here Now Far


Voor dit programma brengen we met genoegen Jakie van Sharon Eyal en Gai Behar terug, dat oorspronkelijk in mei 2023 bij NDT in première ging. Deze fascinerende en virtuoze choreografie voor een grote cast wordt begeleid door een soundscape gecomponeerd door Ori Lichtik. Het choreografenduo belichaamt een unieke bewegingsstijl die diepgeworteld is in de expressie van het lichaam. Hun werk wordt gekenmerkt door pulserende en hypnotiserende ritmes die werelden creëren die schijnbaar zowel ver in de toekomst alsook diep in het verleden bestaan. Samen hebben ze werk gecreëerd voor gezelschappen wereldwijd. In 2013 richtten ze hun eigen dansgezelschap L-E-V op.

-|-

In een constante zoektocht naar kruisbestuivingen tussen dans, theater, kunst en leven, ensceneert Gabriela Carrizo krachtige, filmische werken waarin dansers worden uitgedaagd om zich in te leven in personages, wat een grote kwetsbaarheid van expressie vereist. In La Ruta (2022), Carrizo's tweede werk voor NDT, worden ruimte en tijd opgeschort en de toeschouwer uitgenodigd om een eigen verhaal te fabriceren uit een wereld van beelden. Bij het beschrijven van La Ruta citeerde Carrizo de dirigent T. Currentzis: 'Het is heel moeilijk om een droom te beheersen, want als je hem beheerst, word je wakker. Wanneer je een droom onder controle krijgt, begrijp je dat je slaapt. Daarom moet je, om te dromen, onbeschermd zijn.'

Het nieuwe werk van Simon McBurney en Crystal Pite is een coproductie met Complicité.

MEER DANS