De Jacht

Sluiten

De Jacht

NITE / Manuela Infante / Slagwerk Den Haag

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Jacht
NITE / Manuela Infante / Slagwerk Den Haag

In De Jacht onderzoekt regisseur en theatermaker Manuela Infante (Santiago de Chile, 1980) de wereld van het ‘rewilden’; het creëren van meer wildernis in de natuur en het verminderen van menselijke invloed en beheersing. Een onderwerp dat inmiddels ook in Nederland, sinds de terugkomst van de wolf, actueler is dan ooit.

Duur 95 minuten
Genre theater
Taal verschillende talen
Boventiteling Engels

De Jacht


Op basis van onderzoek, improvisatie, muziek en verzamelde verhalen, jaagt Infante met haar nieuwe werk juist niet op dat éne verhaal dat de geschiedenis en de mensheid zou hebben gevormd. De Jacht maakt ruimte voor een verzameling alternatieve vertellingen, ziet om naar herformulering van het idee van revolutie aangejaagd door de heroïsche jager, en werpt een kritische blik op onze verborgen jagerverhalen.

In een wervelende samenwerking met haar vaste muzikant Diego Noguera, de acteurs van het NITE ensemble en Slagwerk Den Haag werkt zij haar associatieve bespiegelingen uit in een intrigerende muzikale voorstelling vol soundscapes die je denken uitdaagt en je zinnen prikkelt.   

-|-
Infante voltooide studies in Chili en aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels een wereldwijd veelgevraagde interdisciplinaire theatermaker. Ze werkte onder andere bij de KVS (Brussel), Schauspielhaus Hannover (DL), Theater Basel (CH), Volkstheater Wenen (A), Festival Internacional Santiago a Mil (Chili), The Watermill Center (USA) en TheatreWorks (Singapore).

Voor De Jacht thematiseert Infante de dubbelheid van het willen temmen van de natuur, en tegelijkertijd de behoefte van de mens om ermee samen te vallen. Vanuit nostalgie naar de natuur en onze eigen dierlijke drift, hebben we de natuur inmiddels nagebootst om er deel van te kunnen uitmaken; in Afrika zijn er ‘hunting-farms’ waar dieren worden gefokt om vervolgens door de mens afgeschoten te worden in een nagespeelde jacht. En in Nederland zijn we momenteel in de ban van de terugkeer van de wolf, die zowel geromantiseerd wordt als gevreesd.

Interview Manuela Infante

Manuela Infante is een Chileense theatermaker, regisseur, scenarioschrijver en muzikant. Haar werk is, zoals Guy Weizman het omschrijft, immersief theater. Infante dompelt je onder in een kosmisch popconcert bomvol filosofische ideeën. Infante’s toneelstukken hebben de hele wereld rondgetoerd; haar werk was onder meer te zien in Buenos Aires, New York, Tokyo en Wenen. Komend seizoen werkt Manuela Infante samen met muzikant Diego Noguera, Slagwerk Den Haag en de acteurs van NITE aan De Jacht.

Lees het interview met Manuela Infante

CREDITS


tekst Manuela Infante, geïnspireerd door Ursula le Guin
cast Bram van der Heijden, Sarah Janneh, Bien de Moor, Nimuë Walraven, Niels Meliefste e.a.
compositie Diego Noguera
muziek Slagwerk Den Haag, Enric Montfort, Dirge Kuran

-|-
decorontwerp Ascon de Nijs
lichtontwerp Wil Frikken
dramaturgie Camilla Valladares en Liet Lenshoek
kostuums Tania Ballve

meer theater