Closed Eyes

Sluiten

Closed Eyes

Theater Rotterdam / Alida Dors

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Closed Eyes
Theater Rotterdam / Alida Dors

In deze nieuwe voorstelling van Alida Dors laat je je door dans, film, muziek en spoken word meevoeren naar Ganzee, een verzonken dorp in het Brokopondo meer in Suriname. Zes dansers, drie muzikanten en een vocalist creëren een wereld waarin het onmogelijke mogelijk wordt.

'Closed Eyes bezit internationale allure'

de Volkskrant ★★★★★

Duur 75 minuten
Genre dans
Taal language no problem

Closed Eyes


Artistiek directeur van Theater Rotterdam, Alida Dors (1977), theatermaker en choreograaf, belichaamt de principes vanuit de hiphopcultuur: learning by doing, crew mentality en each one teach one. De meerstemmigheid van haar teams klinkt door in al haar voorstellingen.
-|-
Met de eigenheid van elk crewlid, met tekst, met muziek, en een krachtige, rijke danstaal is één en één in Alida’s werk altijd minimaal drie. Haar avontuurlijke dance chronicles bevatten invloeden uit hiphop en moderne dans en zijn sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.

Choreograaf Alida Dors. Closed Eyes in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Closed Eyes is een ‘language no problem’ dansvoorstelling geregisseerd en gechoreografeerd door Alida Dors, artistiek leider van Theater Rotterdam en in januari 2024 te zien bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Alida Dors over Closed Eyes

“Durf je jezelf over te geven aan het onbekende? Er niet langer voor te vluchten? Dompel je dan onder in een parallelle wereld waar de magie van de verbeelding heerst. Besluit te dromen. In mijn nieuwe voorstelling Closed Eyes neem ik je mee op een reis dwars door alle barrières van ruimte en tijd, om samen een hoopvolle visie voor de toekomst te verbeelden.”

IN DE PERS

de Volkskrant

'magistraal dansconcert'

Theaterkrant

'Closed Eyes is een belangwekkende voorstelling, hoopgevend in turbulente tijden'

Cultureel Persbureau

'Met Closed Eyes ontketent Alida Dors een revolutie

CREDITS


choreografie en concept Alida Dors
dans Janai Bart, Fiona Dekkers, Dylan Kuyper, Liza Panjoel, Nathalie Bokongo Nkumu, Doris Bokongo Nkumu, Nicolas Trung Chanh Leroy
muziek Alvin Lewis, Patrick Mijnals, Jeremiah Owusu Ansah (HAYP)
-|-
video Bernie van Velzen
decorontwerp Niek Kortekaas
lichtontwerp Axel Dikkers
kostuumontwerp Erik Bosman

Meer dans