City Talks Amsterdam: Belonging in Mythology

Sluiten

City Talks Amsterdam: Belonging in Mythology

Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Belonging in Mythology
Internationaal Theater Amsterdam

Na een succesvol eerste seizoen is City Talks terug! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Locatie ITA Salon
Duur 60 minuten
Genre perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden

Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

Belonging in Mythology


Er worden talloze verhalen verteld over queer lichamen en identiteiten, waarin ervaringen als 'onnatuurlijk' of 'abnormaal' worden bestempeld. Tegelijkertijd hebben verschillende identiteiten altijd deel uitgemaakt van mythen en legendes. Binnen sommige tradities lijkt het alsof er meer ruimte is voor fluïditeit in deze vertellingen uit het verleden dan in de maatschappijen waar ze vandaag de dag nog altijd worden verteld. Het is dan ook niet verrassend dat deze verhalen, waar allerlei wezens en personen grenzen doen vervagen en op verschillende manieren buiten het (nu gezien als) traditionele binaire systeem bestaan, een plek zijn geworden voor herkenning en veiligheid.
-|-
In deze editie van City Talks onderzoeken we wat er gebeurt als mythologie weer wordt teruggewonnen als space of belonging.

City Talks: Belonging in Mythology is onderdeel van Brandhaarden, ITA's internationaal theaterfestival dat voorstellingen van opvallende theatermakers uit het buitenland naar Amsterdam haalt.

12e editie

FESTIVAL BRANDHAARDEN

Brandhaarden is een internationaal theaterfestival, dat voorstellingen van opvallende theatermakers uit het buitenland naar Amsterdam haalt. Het festival biedt een uniek overzicht van één maker, huis, schrijver, regio of thema. In de voorgaande edities zetten we de schijnwerpers op regisseurs als Katie Mitchell, Milo Rau en het collectief Rimini Protokoll, schrijver Édouard Louis, de Zuid-Europese regio (Portugal, Spanje, Italië en Griekenland)  en stadstheaters als Münchner Kammerspiele, Volksbühne Berlin en Peter Brooks Théâtre des Bouffes du Nord.

Ontdek Brandhaarden 2024

(B)RANDPROGRAMMA: MODERNE MYTHEN

Het (b)randprogramma van Brandhaarden 2024 staat in het teken van Moderne Mythen. Het is niet voor niets dat het woord mythe vandaag de dag twee betekenissen heeft: aan de ene kant duidt het op verhalen die een bepaalde wijsheid bevatten en spreken we met verwondering over wat we dan ‘mythologisch’ noemen, aan de andere kant gebruiken we het woord om te spreken over leugens en misvattingen. We nodigen het publiek uit om te reflecteren op de kracht van gedeelde verhalen, maar kijken samen ook kritisch naar hoe dit kan omslaan in wijdverspreide ideeën die niet per se waar zijn en zo kwetsbare gemeenschappen nog verder kunnen marginaliseren.

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA

meer perspectief