Assembly Hall

Sluiten

Assembly Hall

Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Assembly Hall
Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young

Assembly Hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite. Deze voorstelling viert in april haar Nederlandse première in ITA en is een derde samenwerking tussen Crystal Pite en theatermaker Jonathon Young, waarvan eerder Betroffenheit (Julidans 2017) en Revisor (mei 2022) bij ITA te zien waren.

Genre dans
Taal language no problem

Assembly Hall


Een groep middeleeuwse re-enactors is bijeengekomen voor hun Algemene Ledenvergadering in het lokale gemeenschapscentrum. Als Raad van Bestuur houden ze toezicht op een evenement genaamd 'Quest Fest', dat in zwaar weer verkeert: het aantal leden neemt af, de schulden stapelen zich op en de hal valt uit elkaar. Tenzij er iets drastisch verandert, zullen de Bestuurders van deze eerbiedwaardige orde geconfronteerd worden met opheffing. Naarmate de vergadering vordert, begint de grens tussen echt en re-enactment te vervagen, worden oude krachten opgewekt, en wordt al snel duidelijk dat er veel meer op het spel staat dan een nagespeeld middeleeuws toernooi.
-|-
Het team van baanbrekende en prijswinnende producties Betroffenheit en Revisor, komt Kidd Pivot nu met een nieuwe voorstelling: een hybride danstheater dat de kenmerkende humor en vindingrijkheid van het gezelschap belooft. Wat de producties van Kidd Pivot aandrijft, is een fascinatie voor verhalen en de rol van taal als een animerende kracht.

Credits

door Crystal Pite en Jonathon Young

geproduceerd door Kidd Pivot

gechoreografeerd en geregisseerd door Crystal Pite
geschreven en geregisseerd door Jonathon Young

compositie en geluidsontwerp Owen Belton, Alessandro Juliani and Meg Roe
scenografisch ontwerp Jay Gower Taylor
kostuum ontwerp: Nancy Bryant
licht ontwerp Tom Visser
videografisch ontwerp Cybèle Young
voorstelling regie en geluidsprogrammeur Eric Chad
assistent van de bedenkers Eric Beauchesne

Meer dans